Et sjeldent innsyn i kulturhistorie og revytradisjon

Den årlige Sagenecabareten er tilbake. På Sagene festivitetshus (bak Sagene skole, inngang Holts gate) skal det igjen hentes fram gamle revyviser fra miljøet i byens arbeiderstrøk. Dette blandes med nye, engasjerende tekster fra gruppa Sagene Ring.

Det framføres viser fra østkantens Oslo av tekstforfattere og komponister som Lillebjørn Nilsen, Einar Rose, Egil Monn-Iversen, Arne Svendsen, Jolly Kramer-Johansen, Rudolf Nilsen, Erik Fosse og Åsmund Johansen.
Medvirkende: Andreas Diesen, Kari Svendsen, Lars Klevstrand og Sagene Ring: Erik Fosse, Per Martinsen, Nina Engesnes og Peter Mortensen.

Det hele serveres til ledsagelse av et 10-manns orkester og hyggelig servering i et stilriktig, ærverdig gammelt teaterlokale fra slutten av attenhundretallet. Resultatet blir en totimers uforglemmelig opplevelse i høstmørket.

Arrangementer & musikalsk ledelse er ved Tom Skjellum.
Arrangør er Bydel Sagene

Alle

Billetter á kr 250 hos Billettservice.no (815 33 133) og hos Posten, Narvesen og 7-Eleven.

Publikum sitter ved småbord. Man får kjøpt kaffe, kaker, øl, vin og mineralvann som kan nytes før, under og etter forestilling.

FORESTILLINGER
Onsdag 18. november kl 19.30
Torsdag 19. november kl 19.30
Fredag 20. november kl 19.30
Lørdag 21. november kl 16.00 og 19.30

OM KABARETEN

Ingen vet mer om norsk revytradisjon enn NRKs Andreas Diesen, som jo er født inn i dette miljøet. Sammen med et stort orkester og et knippe eminente artister, leder han oss i gjennom et utvalg sanger fra begynnelsen av forrige århundre og fram til våre dager.

Andreas Diesen har lært oss at det er en forskjell mellom øst- og vestkant, også i revyens verden. Sagenecabareten har derfor en rød tråd! Tilfanget er stort, og også i år har Andreas funnet fram sanger med en fellesnevner: sosial urettferdighet, men også varme og sosialt ”rike” mennesker på Sagene og omgivende herligheter. Det var ikke bare fiffen som dro til Holmenkollen! Også i år er her sterke bånd til Sagene-Torshov området.

Vi beveger oss opp gjennom revyens og østkantens revyhistorie, med forfattere og komponister som Finn Bø, Inger Jacobsen, Lalla Carlsen, Jolly Kramer-Johansen og Erik Bye(!). Mellom sangene fletter Andreas Diesen inn historier om sangenes tilblivelse og anekdoter fra artistlivet den gang.

Sagene festivitetshus ligger i en hundre meter lang gate der Oskar Braaten vokste opp i den ene enden av gata og Rudolf Nilsen vanket i den andre enden, og Inger Jacobsen på midten! Huset plasserer seg slik midt i tradisjonen! Her har det vært forsamlingslokale, teater og kirke – her har det vært danset, spilt og bedt i over hundre år.

Det er fjerde året vi byr på Sagenecabareten. Det begynner altså å smake tradisjon. Kabareten er et stort løft for bydelen, men vi ser den settes pris på. Da er det artig å fortsette. De medvirkende hygger seg – og det vet vi publikum vil gjøre også i år.

Les mer på Cabaretens hjemmeside eller facebookside

Sagene-Ring2W-1024x768

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s