Q&A – Heidi Sævareid

Ladyfest er bare uker unna, og vi har stilt flere av bidragsyterne våre 4 kjappe spørsmål som vi vil publisere fortløpende etter hvert som de svarer. Først ut er forfatter Heidi Sævareid som slipper boken “Spranget” under Ladyfest Oslo 2013. Meld deg på Facebook-eventet her, eller følg Ladyfest sine Facebooksider for mer informasjon. 

sævareid_web

 

Q: Hvorfor ville du bli en del av Ladyfest 2013?
A: Jeg har skrevet en bok om et kristent ungdomsmiljø der feminisme er et fremmedord – der man har forhåndsdefinerte oppfatninger om hvordan jenter og gutter kan oppføre seg.I et slikt miljø ville man neppe bifalt en feiring av typen Ladyfest – og det synes jeg er en god grunn til å være del av Ladyfest!

Q: Kan du fortelle oss litt om arrangementet ditt?
A: Det er en tradisjonell lanseringsfest i den forstand at redaktøren vil si noen ord, boken vil være til salgs, og jeg vil lese høyt fra den. Men det blir også innledning ved Ida Irene Bergstrøm, tidligere leder av Fett-styret, og et lite stykke utpå kvelden blir det magedansopptreden ved Sarah Hoem Iversen aka “Sahar”. Dette passer fint på en slippfest for en bok om et miljø der man er redd for at jenters kropper kan lokke gutter til synd…

Q: Hva betyr 8. mars for deg?
A: Dagen er en feiring av alt vi har oppnådd, og en påminnelse om hvor ung likestillingen ennå er. Det er også en dag for solidaritet med de kvinnene som fortsatt undertrykkes, og en dag hvor man setter søkelyset på hva som fortsatt gjenstår – både i vårt eget land og i resten av verden.

Q: Er det noen andre poster på Ladyfestprogrammet du ser frem til? Hvilke, og hvorfor?
A: Det gjenstår å se hva jeg rekker, men hovedfeiringen på Mono 8. mars skal jeg ikke gå glipp av! Og jeg har lyst til å få med meg arrangementet “Bryt barrierene-konferanse: Likestillingsaktivisme i Egypt og Kurdistan”.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s