Feminismekonferansen 2008

 

Kvinnefronten i Norge i samarbeid med Ladyfest og Fett inviterer lørdag 22. november til Feminismekonferansen 2008 på Litteraturhuset i Oslo. 

feminismeplakat35x63.jpg (339x600)

Kvinnefronten, Ladyfest og magasinet Fett mener feminisme ikke trenger å fremmes i triste lokaler, med lange foredrag og sur kaffe. Derfor inviterer de alle interesserte til Feminismekonferansen 2008 på Litteraturhuset i Oslo. På programmet står en god blanding av teater, konserter og aktuelle politiske debatter.

Lørdagskvelden er også innholdsrik og byr på pubdebatt om feminisme og frihet, i tillegg til et spennende musikkprogram med konserter og djs.

Feminismekonferansen 2008
11: Velkommen
11.10: Åpningsfilm: Hvorfor feminist?
Film med kvinner fra unge til gamle, fra same til muslim, fra kjendis til kvinnen i gata om deres grunner til å være feminist i Norge i dag.

11.25: Teater: Opplysningskontoret
Helga og Eivin fra Opplysningskontoret kommer til Feminismekonferansen for å underholde massene med virkemidler som sang, film og sketsjer.

12: Debatt: Sosial dumping i kvinnedominerte yrker
Hva skjer med den kvinnelige hushjelpen fra Polen, au pairen fra Thailand og stuepiken fra Fillipinene? Hvilke rettigheter og beskyttelse har disse og hva kan vi gjøre med det? Vil lønnsnivået i kvinnedominerte yrker i Norge påvirkes av utenlandsk arbeidskraft?

13.30: Pause med Kulturinnslag: Dj Sunshine og Visuelt med Tone for your eyes truly og stands.

14.30: Dans: New Fashion Rock
Stiller kritiske samfunnsspørsmål i arbeidet sitt. Hvorfor barberer mange kvinner bort alt kroppshår, men beholder det som vokser på hodet? Dansere: Anne Synnøve Skogstad og Guro Trøseid Gjerstadberget

15: Debatt: Flerkulturell feminisme
Kan ”kultur” brukes til å forklare ulike typer kvinneundertrykking i ikke-vestlige land, men ikke i Norge? Er fokuset på kvinneundertrykking i innvandrermiljøer bare til hjelp eller kan det virke stigmatiserende? Debattanter: Cecilie Thun, forsker på NIKK, Iffit Qureshi, skribent, Line Khateeb, leder i palestinakomiteen

Program kveld
18: Kåseri med Ellisiv Lindkvist – Kvinner og frihet
Ellisiv Lindkvist Forfatter, dramatiker, skribent og kulturredaktør i Fett.

18.30: Pubdebatt – Frihet og feminisme
Debattleder: Ellisiv Lindkvist Debattanter: Hannah Helseth, sosiolog, Mali Steiro Tronsmoen, Leder av sosialistisk ungdom. Kaja Glenne Lund, Redaktør i Radio Rakel.

20: Konsert med Rockettothesky

21.15: Konsert med Lyd

23: Dj Hanakiri

Feminismekonferansen 2008
Lørdag 22. november
Litteraturhuset

rockettto

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s