Nytt Europa nå!

Demonstrasjon og møter mot kuttpolitikk, for et demokratisk og økologisk Europa med faglige og sosiale rettigheter! 7. – 9. juni, 2013 i Aten

Etter European Social Forum i Malmø bestemte ca. 20 fagforeninger og sosiale bevegelser seg for å danne «Joint Social Conference» (JSC) i forståelse med Euro-LO. Målet var å samle fagforeninger og sosiale bevegelser hver vår når EU-kommisjonen legger fram sine økonomiske og politiske vurderinger, og legge fram sitt syn på utviklinga i Europa og være med på å sette den politiske dagsorden. Konferansene skulle ha et bredt politisk fundament og favne så mange masseorganisasjoner som mulig.

 

Under konferansen «Firenze 10+10» i fjor høst ble nettverket Alter Summit født på initiativ fra JSC og andre europeiske opprop som for eksempel «Europa neue begründen». Alter Summit lanserte dokumentet «the Call», og oppfordret flere faglige og sosiale bevegelser til å slutte seg til. Det er nå ca. 150 organisasjoner tilsluttet bla store fagforeninger som tyske Verdi og IG Metal, franske CTG og den europeiske transportføderasjonen.

Europa står ved et veiskille. Man kan gå videre mot høyre, eller jobbe for et annet alternativ. Den veien kommisjonen og de fleste EU-landene følger nå har vist seg å være totalt forfeilet, og fører bare til mer arbeidsløshet, fattigdom og industridød. Vi er nå vitne til det største tilbakeslaget for demokratiet siden 1930-årene. Folkestyret og faglige rettigheter settes til side av kommisjonen. De som slutter seg til «the Call» vil ha en stat som bygger på sosiale og faglige rettigheter, og forsvarer folk ikke banker, storselskaper og aksjeeiere.

Fire overskrifter skal brukes som felles grunnlag for alle som ønsker en annen utvikling i Europa.

Få slutt på gjeldsslaveriet!
For et grønt og sosialt Europa; dropp kuttpolitikken!
Nei til fattigdom og et useriøst arbeidsliv!
For en økonomi under demokratisk kontroll; bankene skal tjene samfunnet!
 
Teksten i denne saken er hentet fra LO i Oslo sin power point om Alter summit:Hva er Alter Summit?
 
MER INFORMASJON OM ALTER SUMMIT KAN DU FINNE HER:
www.altersummit.eu

Les mer om Alter Summit i Asbjørn Wahl, leder i For velferdsstaten, sin artikkel her. (Artikkelen ble publisert som kronikk i Klassekampen 27. februar 2013.)
Norges sosiale forum side sider

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s