Antirasisme og åpenhet

Ett av hovedtemaene for Globaliseringskonferansen 2012 var antirasisme og åpenhet. Konferansen ble et sentralt samlingspunkt for personer og organisasjoner som jobber mot rasisme og fremmedfrykt.

Foto: Trym Schade Warloe

Økonomisk krise og sosial nød skaper grobunn for rasisme og fremmedfrykt. Høyrepopulistiske partier får stadig større oppslutning i Europa og rasismen fører til at vi har grupper som sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet og bli inkludert i samfunnet generelt.

Høyreekstreme grupper har i lengre tid vært på frammarsj i Europa og i Norge opplevde vi for kort tid tilbake den verste terrorhandlingen siden krigen. Handlingen var basert på rasisme, ekstremisme og kvinneforakt. I etterkant reiste det seg et engasjement for demokrati, antirasisme og åpenhet. I det siste har også engasjementet for asylsøkere og papirløse flyktningers situasjon økt. Samtidig vi vet at en av de valgsakene som drar flest stemmer bygger på fremmedfrykt. Vi stiller spørsmålene hva vil skje framover med Europas behandling av minoriteter og mennesker på vandring og hva gjør rasisme med dagens samfunn?

Foto: Julie Lunde Lillesæter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s