Noens frihet – andres tvang

 «- Folk må få jobbe 80 timer i uken» Carl I Hagen, i østlandssendingen i dag. 

Av: Nina Skranefjell

Høyresiden kjemper en kamp for frihet til å undergrave dine kollegers rett til anstendig lønn og arbeidstid. Noens rett til å jobbe et unormalt antall timer, øker presset på arbeidstida og mulighet til overtidsbetaling for de andre. – Vil du tjene ekstra i perioder ta deg eventuelt en ekstra jobb.

Kravet om fleksibilitet i arbeidslivet, som økt innleid arbeidskraft og liberalisering av arbeidsmiljøloven, betyr økt makt til arbeidsgivere på bekostning av arbeidstakere. Bruken av vikarer som jobber raskere en andre, ofte på grunn av frykt å miste jobben, brukes av arbeidsgiver som argument for at de faste renholdsansatte ikke gjør en god nok jobb. Dermed øker vikarer og innleide presset på at resten skal jobbe hardere, raskere og mer. Dette går ut over folks helse og jobbhverdag.

Vi trenger et arbeidsliv hvor ansatte er beskytta mot spirevipper som tror de er evige unge og at de ikke er et del av et system, hvor deres handlinger får konsekvenser for andre.

Løft blikket og se konsekvensene av det du gjør, meld deg inn i den lokale fagforeningen. Ikke bli din sjefs beste argument for å presse dine kollegaer. Dette svekker til slutt dine egne interesser.

Folk må få jobbe så mye de vil, men ikke uten overtidsbetaling og uten at det går utover andres jobbhverdag.
Saken ligger her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s