Tid for å melde inn møter til Globaliseringskonferansen 2012

Globaliseringskonferansen er hovedarrangementet til Norges sosiale forum (NSF) som er en sosiale bevegelse og et nettverk av politiske organisasjoner. For å kunne mobilisere og koordinere oss fram til en best mulig konferanse er vi nødt til å få inn informasjon om møtene de ulike organisasjonene ønsker å bidra med så tidlig som mulig. I denne forbindelse har vi satt frist for å komme med forslag på opplegg og møter til Globaliseringskonferansen til den 28. mars.

Konferansen er et møtested og et samarbeidsforum for aktivister, tillitsvalgte og andre engasjerte i de miljøene i Norge som arbeider for en verden der hensynet til mennesker, samfunn og miljø settes foran hensynet til fortjeneste. I løpet av de fire dagene konferansen pågår, holdes en rekke stormøter, seminarer, verksteder, debatter og foredrag med innledere fra både inn-og utland. I tillegg satser konferansen på fristende kulturinnslag som kulturbarnehage, konserter, film og bokbad. Det er forventet over 2000 deltagere på konferansen og mer enn 80 organisasjoner vil være representert.

Hvordan melde inn et møte

For å kunne bidra med program på konferansen er alt dere trenger å gjøre å fylle ut skjemaet for forslag på møter som dere finner i menyen til høyre på denne siden.

Temaet på møtet/arrangementet som meldes inn må ikke være knyttet til ett av de tre hovedsporene, men dersom det kan vinkles opp til dem er det større sjanse for at det kommer med i programmet. Skjema for inmelding av møter

Oppfordring til samarbeid
I 2010 fikk programgruppa inn forslag på dobbelt så mange møter som det var tid til på Globaliseringskonferansen. Styret har derfor vedtatt å prioritere møter som er laget i samarbeid mellom flere organisasjoner. Møter foreslått av kun en organisasjon vil også bli vurdert, men vi oppfordrer til samarbeid.

På NSF sine nettsider kan dere lese mer om  Globaliseringskonferansen 2012.
Spre gjerne informasjonen videre til andre aktuelle organisasjoner.

Hvordan bli medlem i NSF

Vi oppfordrer alle organisasjoner som ikke er medlem til å vurdere dette, det som må til er at ledelsen i organisasjonen stiller seg bak NSF sin plattform og kan vise til et styrevedtak. Det er imidlertid ikke nødvendig å være medlem for å melde inn et møte til konferansen.


De tre temasporene for årets konferanse:

1. Åpenhet og antirasisme
Økonomisk krise og sosial nød skaper grobunn for rasisme og fremmedfrykt. Rasismen i Europa har ført til at vi har grupper som sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet og å bli inkludert i samfunnet generelt. Rasismen mot minoriteter og spesielt muslimer som gruppe har blitt endel av det offentlige bildet. Høyrepopulistiske partier, som går til valgt på en strengere innvandlingspolitikk, får stadig større oppslutning.

Høyreekstreme grupper har i lengre tid vært på frammarsj i Europa og i Norge opplevde vi for kort tid tilbake den verste terrorhandlingen siden krigen. Handlingen var basert på rasisme, ekstremisme og kvinneforakt. I etterkant reiste det seg et engasjement for demokrati, antirasisme og åpenhet. I det siste har også engasjementet for asylsøkere og papirløse flyktningers situasjon økt, men vi vet at en av de valgsakene som drar flest stemmer bygger på fremmedfrykt. Vi stiller spørsmålene hva vil skje framover med Europas behandling av minoriteter og mennesker på vandring? Hva gjør rasisme med dagens samfunn og hva kan vi gjøre for å bekjempe det?

2. Krisa i kapitalismen, demokratiet og veien videre
Etter finanskrisa i 2008 var det mange som mente at kapitalismen var død og at vi var nødt til å bevege oss over i nye former for økonomisk organisering. To år senere gjentar historien seg. Nasjonale myndigheter utbetaler store krisepakker som finansspekulantene tar ut i bonus. Når skal det bli slutt på at noen få rike skal bli subsidiert av alle andre? Hva slag alternativer finnes det til kapitalismen? Krisa har bidratt til økt fattigdom, sult, arbeidsløshet, samt kraftige kutt i velferdsstaten.

Folkelig engasjement og deltakelse er en nødvendig del av demokratiet. Likevel er det flere eksempler på at demokratiske rettigheter blir slått hardt ned på i en rekke demokratier. På Globaliseringskonferansen 2012 skal vi sette fokus på krisa i kapitalismen og finne løsninger som vi sammen kan kjempe for.

3. Klima, miljø og matsuverenitet
Klimaendringene omtales av mange som vår tids største krise. Det virker ikke som om politikerne tar dette seriøst nok. Fattige land kjenner allerede konsekvenser av klimaendringer, samtidig som rike land viser mindre og mindre vilje til å ta klimaansvar. Klimatoppmøtet i desember ga ikke de resultatene som verden trenger. Hva skal til for å løse klimakrisa og få de vestlige landene til å ville innføre de nødvendige tiltakene? Hvordan skal klimaansvaret «fordeles» mellom Nord og Sør? Hvordan kan vi møte klimakrisa og samtidig bevare lands rett til utvikling?

Verden trenger en løsning på klimaendringene, og vi trenger den nå! Derfor er dette satt opp som et viktig tema for Globaliseringskonferansen 2012. Vi ønsker at Globaliseringskonferansen skal bidra til å gjøre stortingsvalget i 2013 til et klimavalg. Hva er Norges historiske ansvar for klimaendringene? Hvor mye skal Norge kutte hjemme? Hvordan kan Norge bidra internasjonalt til å finne gode løsninger og bidra til tilpasning i Sør? Skal Norge sette oljen eller klima først?

Dersom dere har spørsmål eller har vanskelighet med å melde møter inn til fristen 28. mars så ta kontakt med oss.

Vennlig hilsen
Styret i NSF

E-post: globalisering@globalisering.no
Telefon
Styrleder Nina Skranefjell: 958 85 967
Leder for programgruppa Ane Marte Rognskag: 464 13 213

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s