EN SAMFUNNSORIENTERT KONFERANSE OM ARBEID I HOTELLBRANSJEN

Sted: Auditorium 1, Eilert Sunds hus, Universitetet i Oslo
Tid: 14. juni 2012, 09:00-14:0

Velkommen til konferanse den 14. juni om hotellarbeidsplasser i endring, viktige spørsmålene er effektene av utsetting og innleie av arbeidskraft, innvandrering i arbeidslivet og den ”norske modellen”.

Dette er avslutningskonferansen for forskningsprosjektet ”Industrial relations under global stress”. Prosjektet er gjennomført av forskere ved NIBR, AFI og Universitetet i Oslo med finansiering av Forskningsrådets program for velferd, arbeidsliv og migrasjon (VAM).

Før lunsj vil resultater fra prosjektet presenteres. Disse inkluderer en spørreundersøkelse på hotellarbeidsplasser i Oslo og Akershus, flere casestudier og intervjuer på arbeidsplasser, og med bedriftsledelse, tillitsvalgte og med arbeidslivets parter.

Noen av de viktige spørsmålene vi vil belyse er effektene av utsetting og innleie av arbeidskraft i bransjen, innvandreres rolle på hotellarbeidsplasser, og hvordan den ”norske modellen” for arbeidslivet blir utfordret i en globalisert bransje.

Etter lunsj vil vi fokusere på organisering av hotellarbeidere, i Norge og i utlandet. Engelskspråklige presentasjoner fra representanter for fagforeninger i Toronto, Dublin og London, samt erfaringer fra organisering på hoteller i Oslo, vil danne grunnlaget for en diskusjon av hvordan store, multikulturelle og fragmenterte arbeidsplasser kan gi arbeidere representasjon og medbestemmelse på arbeidsplassen.


PROGRAM

08.30 Kaffe/te

09:00 VELKOMMEN m/diktlesning av Jenny Wrangborg (poet og hotellarbeider)

09:30 KONKURRANSEPRESS OG BRANSJESTRATEGIER v/forskere fra prosjektet

10:00 FRAGMENTERTE OG FLERKULTURELLE ARBEIDSPLASSER

10:40 UTFORDRINGER FOR DEN NORSKE MODELLEN

11:00 KOMMENTARER fra Arbeidsdepartementet, Fellesforbundet, NHO Reiseliv, m.fler.

11:30 LUNSJ

12:30 UNION EXPERIENCES IN URBAN HOTEL LABOUR MARKETS w/representatives from Toronto, Dublin, London and Oslo

14:00 SLUTT

Påmelding til konferansekoordinator Nina Skranefjell nina.skranefjell@gmail.com
Meld i fra om du ønsker å delta på lunsj.

Prosjektets hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s