Ny forskningsrapport viser at privatisering ikke forbedrer velferdstilbud

Ny forskningsrapport dag:

Private alternativer og konkurranseutsetting i velferdssektoren  har ikke vært den mirakelmedisinen som mange håpet på. For første gang har nå en gruppe av Sveriges ledende velferdsforskere studert effekten av de siste 20 årenes privatiseringspolitikk.

Forhåpningene var høye fra begynnelsen av:  Byråkratiet ville bli redusert, likesom effektivitetsproblemene som plaget den offentlige velferd. Videre skulle kvalitet og demokrati styrkes takket være større valgfrihet for innbyggerne. Vår generelle konklusjon er at det er en bemerkelsesverdig brist på kunnskapen om effektene av konkurranse i omsorgssektoren. Vi fant ingen vitenskapelige bevis for at de høye forventningene er oppfylt, skriver SNS forskningsdirektør Laura Hartman. (Egen oversetting fra svensk)
 Se artikkelen i DN.se

Se forskningsinstituttet SNS sine side

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s